Stukot w silniku M3 e36 3,2
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: Stukot w silniku M3 e36 3,2
Ja wiem, a ja napisałem, żębym na Twoim miejscu dotarł jak najszybciej auto i śmigał już na maxa w Ułężu
nono to fajnie ze juz sie z tym uporałeś oby wszytko było ok
u mnie juz od miesiaca sa pogłoski ze bedziesz uturbiał

Odswieze temat.
Cos "cyka" za glosno jak na moj gust, nie znam silnikow S50 wiec licze na opinie.
Tu jest filmik:
(trzeba wlaczyc wysoka jakosc, inaczej kiepsko slychac)
http://de.youtube.com/watch?v=GH6Mjrpn7YE
Cykanie jest najglosniejsze w polowie silnika, wydaje sie ze slychac jakies (elektro)zawory ale moge sie mylic, jestem laikiem.
Silnik byl prawie zimny, jak sie rozgrzeje jest mniej halasow ale to glowne "cykanie" pozostaje takie samo.
Cos "cyka" za glosno jak na moj gust, nie znam silnikow S50 wiec licze na opinie.
Tu jest filmik:
(trzeba wlaczyc wysoka jakosc, inaczej kiepsko slychac)
http://de.youtube.com/watch?v=GH6Mjrpn7YE
Cykanie jest najglosniejsze w polowie silnika, wydaje sie ze slychac jakies (elektro)zawory ale moge sie mylic, jestem laikiem.
Silnik byl prawie zimny, jak sie rozgrzeje jest mniej halasow ale to glowne "cykanie" pozostaje takie samo.
Ostatnio zmieniony pn wrz 29, 2008 10:07 przez Just, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego filmu to slychac jeden wielki halas...
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Silnik trzyma moc, ciagnie rowno i generalnie nie mam zastrzezen co do jego pracy.
Tylko to stukanie, jak dla mnie to wentyle ale chce uslyszec opinie kogos z doswiadzeniem z S50.
Aha, trzeba puscic film w wysokiej jakosci, inaczej youtube obcina wysokie czestotliwosci.
Dodam jeszcze ze nic nie dymi ale olej z bagnetu pachnie paliwem.
Tylko to stukanie, jak dla mnie to wentyle ale chce uslyszec opinie kogos z doswiadzeniem z S50.
Aha, trzeba puscic film w wysokiej jakosci, inaczej youtube obcina wysokie czestotliwosci.
Dodam jeszcze ze nic nie dymi ale olej z bagnetu pachnie paliwem.
u mnie jest dokladnie takie samo cykanie jak u Justa. Co to jest?? Orientuje sie ktos??
-
a luzy zaworowe sprawdzane byly?